Olen kuvittaja, jolle akvarellit ja taidegrafiikan menetelmät ovat tuttuja ja arkipäivää. Öljyvärit ovat jääneet täysin vieraiksi ja haaveeksi. Ajattelin, että niihin liittyy niin paljon vaikeita vaiheita ja menetelmiä - että en ole tullut koskeneeksi ennen. Olen niin iloinen ja onnellinen että rohkenin lähteä Emmi Mustosen muotokuvakurssille. Opetus oli rohkaisevaa, neuvovaa, ohjaavaa ja äärimmäisen ammattitaitoista. Emmi haastoi yrittämään ja ylittämään omat taidot - ja tarvittaessa auttoi hankalimmissa tilanteissa. Tästä kaikesta kiitos - ja ilo onnistuneesta muotokuvasta.
— Päivi Mansikka-aho
Kiinnostuin Emmin kursseista, koska olin saanut kuulla paljon hyvää hänen opetuksestaan, sekä nähnyt mainoksia hänen kursseistaan. Olen käynyt nyt muutamalla Emmin vetämällä kurssilla, enkä enää ihmettele sitä kiitosta mitä olen kuullut. Hän on avannut minulle öljyvärimaalauksen maailman aivan uudella tavalla. Hän osaa opettaa todella taitavasti ja henkilökohtaisesti opastaen, ottaen huomioon jokaisen yksilönä. Hän opastaa kädestä pitäen ja näyttää miten jokin kohta tulee tehdä, sekä tekee demoja havainnollistaen asioita. Emmin kurssin jälkeen osaan maalata aivan eri tavoin kuin koskaan ennen. Ainoa asia joka harmittaa on, etten mennyt kurssille aikaisemmin. Suosittelen vahvasti jokaiselle Emmin opetusta, jos haluaa kehittyä maalaamisessaan. Et varmasti tule pettymään
— Marjaleena Erkkilä
Emmin kursseilla saa täydellistä vastapainoa arkityölle. Haastava öljyvärimaalaus hyvässä ja riittävän vaativassa opetuksessa harjoittaa taitojen lisäksi keskittymistä ja auttaa pysähtymään. Suosittelen kaikille taitoihin ja taustoihin katsomatta!
— Henna Paananen
Viime syksynä ilmoittauduin minäkin Emmi Mustosen Vanhojen mestarien tekniikkaa oppimassa-kurssille.
Kiinnostukseni kurssia kohtaan heräsi, kun katselin Emmin hienoja maalauksia netissä.

Vaikka itse olen maalannut paljon, vanhojen mestarien tekniikka oli minulle aivan uutta ja outoa. En ollut koskaan edes kuullut kenestäkään, joka maalaa vanhojen mestarien tekniikalla, ja vielä opettaa sitä halukkaille!

Opettajana Emmi oli tinkimätön, hän jaksoi yhä uudestaan opettaa ja opastaa, miten ohuen ohuista värikerroksista, hitaasti ja rauhallisesti edeten muodostuu henkilön kasvoille hehkuva iho, silmiin katse, piirteisiin voimaa... Ja ihme tapahtuu! Maalaustelineellä olevasta, huolella neliöiden avulla kankaalle piirretystä naisen kuvasta, alkaa vähä vähältä, kerros kerrokselta, tulla esiin Leonardo Da Vincin maalaamaa ylhäisönaista!

Emmin ateljeessa oli mukava työskennellä. Käsittämättömän taitavasti Emmi aina tiesi, miten ratkaista eteen tullut ongelma, miten edetä maalauksen kanssa. Emmi huomioi jokaisen maalarin omana persoonanaan, ystävällisesti.
Mielestäni Emmillä on luontainen lahjakkuus vanhojen mestarien tekniikkaan ja tekniikan opettamiseen.
— Leena Joro
Kurssilla oli turvallista ottaa haasteita vastaan ja opetella uutta. Tarkka henkilökohtainen ohjeistus auttoi työssä eteenpäin ja rento ilmapiiri saa tulemaan kursseille uudestaan ja uudestaan 😊
— Sanna Ahonen
Astuessani ihan uuteen maailmaan muotokuvamaalaukseen, olin aivan varma että ei tule onnistumaan. Emmin avulla löysinkin joitain ihan uusia piirteitä omasta osaamisestani. Emmi osasi kaivaa taidoistani sen hetkisen huipun ja mikä parasta kehittää sitä vielä pidemmälle. Nyt tuntuu siltä, että uskaltaa tarttua paljon vaikeampiinkin haasteisiin. Emmin kanssa tuntuu siltä, että ei jää koskaan pulaan tai pyörimään kehää oman työnsä kanssa. Neuvoja löytyy jokaiseen ongelmatilanteeseen. Oma silmä on oppinut näkemään paljon enemmän kuin ennen.
— Johanna Järvinen
Summatakseni kurssit, olen paljon parempi teknisesti ja teoreettisesti kuin ennen kursseja. Opetusta saa sekä edistyneesti, että rautalangasta vääntämällä ja kädestä pitäen, mikäli tarve vaatii. Kursseilla on rento meininki ja kaikkiin teoksiin riittää hyviä neuvoja ja opetuksellisia puolia teoksen aiheesta riippumatta. Tyhmiä kysymyksiä ei kursseilla ole ja kurssien aikana olen nähnyt pelkkää kehitystä ja onnistumisia lopputuloksien kanssa. Suosittelen. 🙂
— Juri Renko
Osallistuin pitkän maalaustauon jälkeen Emmin Vanhojen Mestareiden Tekniikka -kurssille. Kurssilta sain paljon kaipaamani kertauksen perusasioista öljymaalaamisesta, uusia vinkkejä maalaustekniikkaan ja inspiraatiota palata takaisin rakkaan harrastuksen pariin. Voin lämpimästi suositella kurssia kaikille ja kaiken tasoisille, Emmi ohjaa ja opastaa ammattitaidolla. Kurssilla oli mukava ilmapiiri ja kurssipäivästä muodostuikin syksyn aikana itselleni henkireikä kiireisen arjen keskelle. Kiitos Emmi!
— Kaisa Härkönen
Olen kokenut että opettajani on antanut minulle hyviä uusia vinkkejä sekä tekniikoita maalaamiseen. Hänellä on hyvin tarkka silmä näkemään maalattavaa kohdetta. Opetus on ollut tarkkaa ja intensiivistä. Olen oppinut myös katsomaan kohdettani tarkemmin, mistä on hyötyä esimerkiksi ihmisen kuvaamisessa. Kiitos, olet lisännyt hyvät eväät maalarin reppuuni Emmi.
— Tuula Pajala
Kursseilla on ollut erittäin kiva käydä, vaikka rimakauhukin on iskenyt pari kertaa. Rimakauhu on liittynyt lähinnä värien sekoittamiseen. Vanhojen mestareiden tekniikka oli lempeä tapa aloittaa maalaaminen - ainakin minulle sopii kerroksellinen maalaaminen. Minulle maalaus on terapeuttista ja mieli tekisi harjoitella sitä enemmänkin. Tunnelma on ateljeella on leppoisa, levollinen ja hyväksyvä.”
— Terhi Haapaniemi