Faq - usein kysytyt kysymykset

Q : En ole koskaan maalannut öljyväreillä. Onko kurssi minulle liian vaikea?

A : Kursseilla on monesti ollut oppilaita, jotka eivät ole aikaisemmin maalanneet öljyväreillä tai ovat pitäneet pitkän tauon maalaamisesta. Kurssille tullaan oppimaan, ei osaamaan, joten aikaisemmalla taustalla ei ole merkitystä. Varsinkin vanhojen mestareiden maalaustekniikka -ryhmä maalaa tekniikalla, joka on monelle kokeeneellekin maalarille tuntematon. Myös ammattilaiset löytävät usein itsensä uuden ääreltä maalausryhmissä.

 

Q : Tarvitsenko kurssille omat materiaalit?

A : Kurssin hintaan sisältyvät ammattitasoiset öljyvärit ja maalausnesteet. Oppilas hankkii itse maalauspohjan ja siveltimet. Kurssille tuodaan myös puuvillarättejä, leivinpaperia ja piirustusvälineet. Oppilas saa tarkemman materiaalilistan ja kurssi-infon viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua.

 

Q : Voiko kurssilla maalata vesiliukoisilla öljyväreillä?

A : En suosittele käyttämään vesiliukoisia öljyvärejä vanhat maalaustekniikat -kurssilla. Muotokuvamaalauksessa voit käyttää vesiliukoisia värejä. Ateljeella ei ole oppilaille erillisiä vesiliukoisia värejä, joten sinun on tuotava omat värisi. Muistathan, että tilassa maalaa muita, jotka käyttäyvät mm. tärpättiä. Jos olet siis allerginen, on tärkeätä, että hankit hengityssuojan, joita myydään apteekeissa ja rautakaupoissa.

 

Q : Voinko maksaa kurssin erissä?

A : Kurssimaksu laskutettaan kahdessa erässä. Ilmoittautuessasi kurssille saat varausmaksun, joka on 50% kurssin kokonaishinnasta. Kun olet hoitanut varausmaksun, on kurssipaikka varattu sinulle, eikä sitä luovuteta toiselle oppilaalle. Viimeisen osan kurssimaksusta saat 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Jos ilmoittaudut mukaan kurssille, kun kurssin alkuun on alle 2 viikkoa aikaa, laskutan sinulta 14 päivän maksuajalla koko kurssimaksun.

 

Q : Voinko korvata poissaolojani toisessa maalausryhmässä?

A : Korvauksia järjestetään vain, jos tunti perutaan opettajasta riippuvista syistä. Esimerkiksi opettajan saitastumisen vuoksi valitaan uusi ajankohta peruuntuneelle tunnille. Silloin korvauskerta järjestetään koko ryhmälle sovittuna päivämääränä.

 

Q : Onko Takahuhdin Taidekeskuksessa parkkipaikkoja?

A : Keskuksella on oma ilmainen parkkipaikka, johon mahtuu noin 4 autoa. Keskuksen edessä olevan ajotien reunaan voi myös jättää auton ilmaiseksi. Paloturvallisuuden vuoksi taidekeskuksen ympärillä kiertävälle hiekkatielle ei voi jättää autoa.

 

Q : Järjestätkö yksityisopetusta?

A : Tällä hetkellä en järjestä yksityisopetusta.