ART NOUVEAU -TYYLISUUNNAN INTENSIIVIKURSSI

KESKIVIIKKOISIN 10.10., 24.10., 31.10. ja 7.11. klo 18-21

OPPILASPAIKKOJA 6/10 varattu

KURSSIMAKSU 150€ (sisältää öljyvärit ja maalausnesteen)


Koristeellinen art nouveau

Art nouveau on taiteen tyylisuuntaus, joka vallitsi Europpassa 1880-luvulta ensimmäisen maailmansodan alkuun. Se syntyi vastustamaan vanhoja tyylisuuntia kierrättäneitä kertaustyylejä ja pyrki hävittämään eri taiteenalojen rajoja. William Blaken ja pre-raphaeliittien katsotaan vaikuttaneen jugend-tyylin syntyyn. Jugend -intensiivikurssilla maalataan teos aikakauden maneerien innoittamana. Teos suunnitellaan tarkasti luonnoksena, jonka jälkeen oppilas maalaa luonnosten perusteella teoksen.

Sille tyypillisiä piirteitä ovat pitkät kiemurtelevat linjat, aaltoileva epäsymmetria ja ääriviivat, joita käytettiin usein arkkitehtuurissa, sisustussuunnittelussa, koruissa, lasimaalauksissa, julisteissa ja kuvituksissa.

Jugend -intensiivikurssilla maalataan teos aikakauden maneerien innoittamana. Teos suunnitellaan tarkasti luonnoksena, jonka jälkeen oppilas maalaa luonnosten perusteella teoksen. 


Kurssin tavoitteet:

  • Tutustuminen jugend -tyylisuunnan erityispiirteisiin

  • Luonnostelmien käyttö taiteellisessa työskentelyssä ja niiden muuttaminen eheäksi teokseksi

  • Elävän viivan käyttö

  • Ornamenttien suunnittelu ja käyttö

  • Värioppia harmonisen värimaailman löytämiseksi

  • Teoksen toimiva sommittelu

Pienryhmän tarkoituksena on rikastuttaa oppilaan omaa persoonallista tyyliä ja kunnioittaa jokaisen oppilaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Ryhmäkoot pidetään pieninä, jotta opettajalla on mahdollisimman paljon aikaa jokaiselle oppilaalle.


KENELLE KURSSI SOVELTUU?

 Kurssi soveltuu heille, jotka ovat kiinnostuneita Art Nouveau -tyylisuunnasta. Aikaisemmalla kokemuksella ei ole merkitystä. Kursseilla ovat käyneet niin ammattilaiset kuin aloittelijatkin. Jokaisella oppilaalla on omat tavoitteet. Osa oppilaista keskittyy lähes hartaaseen meditatiiviseen maalaustapaan vastapainona hektiselle arjelle ja haluavat maalata kurssilla upean teoksen. Jotkut oppilaat ovat ammattilaisia, jotka haluavat kehittää tekniikkaansa ja laajentaa osaamistaan. Kurssille otetaan vain rajallinen määrä oppilaita, joten opettajalla on aikaa huomioida jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet.


MITÄ KURSSILLE TARVITAAN?

- Maalauspohja ja referenssikuvia sinua kiinnostavista Art Nouveua -teoksista

- Siveltimiä (pieni, keskikokoinen ja suuri)

- Lasipurkki maalausnestettä varten

- Piirustusvälineet (hiilikumi ja hiiltä/hiilikynä)

- Puuvillarättejä

Kurssin hintaan sisältyy ammattitasoiset öljyvärit ja maalausneste. 

Tarkemman kuvauksen tarvittavista välineistä saat ilmoittautumisen jälkeen.

Kurssin aikana voit säilyttää materiaalejasi ja teostasi ateljeen varastossa.


KURSSILLE ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu voidaan tarvittaessa periä. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset varmasti mukaan. Ilmoittamatta jätetyt peruutuksen laskutetaan kokonaisuudessaan. lmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään varausmaksuna 50% kurssin hinnasta, joka tulee maksaa heti. Varausmaksua ei palauteta. Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Toisen osan kurssimaksua saat viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkamista. Materiaalilista lähetetään sinulle 2 viikkoa ennen kurssin alkamista.

Huom! Opetuksessa on mukana pieni ystävällinen koira.

Nimi *
Nimi
Puhelinnumero *
Puhelinnumero
Tulisiko opetuksessa ottaa jotain erityistä huomioon?
Ymmärrän, että ilmoittautuminen on sitova ja tarvittaessa kurssimaksu voidaan periä. *