Muotokuvamaalaus öljyväreillä kevät 2019

maanantaisin 11.2. 2019 alkaen klo 18-21

13 OPETUSKERTAA (39 H)

oppilaspaikkoja 2 jäljellä

Kurssimaksu 300 € (sisältää öljyvärit ja maalausnesteen)

Muotokuvamaalauksen kurssilla tutkitaan hyvän muotokuvan elementtejä. Muotokuva esittää mallinsa piirteitä, persoonallisuutta, historiaa ja pyrkimyksiä. Teoksen symboliikka voi kertoa paljon myös mallin yhteiskunnallisesta asemasta näin korostaen aikansa arvoja. Hyvä muotokuva on kuitenkin enemmän kuin vain esittävä kuva. Hyvässä muotokuvassa malli on elävä. Jotkut taiteilijat sanovat teoksella olevan sielu.

Kurssilla maalataan öljyväreillä muotokuva oppilaan valitseman kuvan perusteella. Opettaja voi avustaa hyvän kuvan valitsemisessa ja ennen kurssia oppilaalle lähetetään ohjeet kuvan ottamisesta. Muotokuvan maalaaminen on hyvin tarkkaa, joten sitä työstetään käyttämällä yksinkertaisia ohjeita. Kurssilla annetaan oppilaalle erinomaiset välineet systemaattiseen teoksen työstöprosessin hallitsemiseen, jolloin maalauksen tekniset ominaisuudet toimivat. Tavoitteena on kolmiulotteinen tarkka jälki, jonka voi saavuttaa opettajan ohjeilla, kun oppii ymmärtämään realismin teoriaa ja laittaa sen käytäntöön.


 

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Ateljeella jokainen oppilas on yksilö ja pienryhmässä oppilaan omat tarpeet ja toiveet huomioidaan. Aikaisemmalla kokemuksella ei ole merkitystä, sillä oppilaan taso huomioidaan opetuksessa. Aloittelija löytää ateljeelta turvallisen paikan, jossa kokeilla opettajan johdatuksella uusia asioita. Ammattilainen hyötyy tekniikan hiomisesta ja hänen pyrkimyksensä huomioidaan opetuksessa. Oppimistasi edistää muistiinpanojen tekeminen, opettajan demonstraatiot ja maalausryhmän tuki.


 

mitä kurssille tarvitaan?

- Maalauspohja ja mallikuva muotokuvaa varten

- Siveltimiä (pieni, keskikokoinen ja suuri)

- Lasipurkki maalausnestettä varten

- Piirustusvälineet (hiilikumi ja hiiltä/hiilikynä)

- Puuvillarättejä

Kurssin hintaan sisältyy ammattitasoiset öljyvärit. Tarkemman kuvauksen tarvittavista välineistä saat ilmoittautumisen jälkeen.

Kurssin aikana voit säilyttää materiaalejasi ja teostasi ateljeen varastossa.


 

Kurssin tavoitteet

  • antaa oppilaalle hyvä tuntuma öljyvärityöskentelyyn

  • pohtia hyvän muotokuvan elementtejä

  • ohjeistaa oppilasta alusta alkaen, miten muotokuva tehdään onnistuneesti

  • Käydä käytännössä läpi värioppia ja värien sekoittamista - miten saat juuri oikean sävyisen ihonvärin

  • Jokaisella maalarilla on oma tyyli, jota kurssilla korostetaan eikä tukahduteta

 

Emmin kurssin jälkeen osaan maalata aivan eri tavoin kuin koskaan ennen. Ainoa asia joka harmittaa on se, että en mennyt kurssille aikaisemmin.
— Marjaleena Erkkilä
ateljeeoppilaat.jpg
Olen kokenut että opettajani on antanut minulle hyviä uusia vinkkejä sekä tekniikoita maalaamiseen. Hänellä on hyvin tarkka silmä näkemään maalattavaa kohdetta. Opetus on ollut tarkkaa ja intensiivistä.
— Tuula Pajala
takahuhti1.jpg

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu voidaan tarvittaessa periä. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset varmasti mukaan. Ilmoittamatta jätetyt peruutuksen laskutetaan kokonaisuudessaan. lmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään varausmaksuna 50% kurssin hinnasta, joka tulee maksaa heti. Varausmaksua ei palauteta. Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Toisen osan kurssimaksua saat viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkamista. Materiaalilista lähetetään sinulle 2 viikkoa ennen kurssin alkamista.

Huom! Opetuksessa on mukana pieni ystävällinen koira.

Nimi *
Nimi
Puhelinnumero *
Puhelinnumero
Ymmärrän, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. *