MUOTOKUVAMAALAUS ÖLJYVÄREILLÄ

MAANANTAISIN 2.9. ALKAEN KLO 18-21

13 OPETUSKERTAA

kurssilla on 1 vapaa paikka!

Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

KURSSIMAKSU 300 € (sisältää öljyvärit ja maalausnesteen)

Kurssi sopii kaikentasoisille maalareille.

Muotokuvamaalauksen kurssilla tutkitaan hyvän muotokuvan elementtejä. Muotokuva esittää mallinsa piirteitä, persoonallisuutta, historiaa ja pyrkimyksiä. Teoksen symboliikka voi kertoa paljon myös mallin yhteiskunnallisesta asemasta näin korostaen aikansa arvoja. Hyvä muotokuva on kuitenkin enemmän kuin vain esittävä kuva. Hyvässä muotokuvassa malli on elävä. Jotkut taiteilijat sanovat teoksella olevan sielu.

Kurssilla maalataan öljyväreillä muotokuva oppilaan valitseman kuvan perusteella. Opettaja voi avustaa hyvän kuvan valitsemisessa ja ennen kurssia oppilaalle lähetetään ohjeet kuvan ottamisesta. Muotokuvan maalaaminen on hyvin tarkkaa, joten sitä työstetään käyttämällä yksinkertaisia ohjeita. Kurssilla annetaan oppilaalle erinomaiset välineet systemaattiseen teoksen työstöprosessin hallitsemiseen, jolloin maalauksen tekniset ominaisuudet toimivat. Tavoitteena on kolmiulotteinen tarkka jälki, jonka voi saavuttaa opettajan ohjeilla, kun oppii ymmärtämään realismin teoriaa ja laittaa sen käytäntöön.


 

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Ateljeella jokainen oppilas on yksilö ja pienryhmässä oppilaan omat tarpeet ja toiveet huomioidaan. Aikaisemmalla kokemuksella ei ole merkitystä, sillä oppilaan taso huomioidaan opetuksessa. Aloittelija löytää ateljeelta turvallisen paikan, jossa kokeilla opettajan johdatuksella uusia asioita. Ammattilainen hyötyy tekniikan hiomisesta ja hänen pyrkimyksensä huomioidaan opetuksessa. Oppimistasi edistää muistiinpanojen tekeminen, opettajan demonstraatiot ja maalausryhmän tuki.

 


mitä kurssille tarvitaan?

- Maalauspohja ja mallikuva muotokuvaa varten

- Siveltimiä (pieni, keskikokoinen ja suuri)

- Lasipurkki maalausnestettä varten

- Piirustusvälineet (hiilikumi ja hiiltä/hiilikynä)

- Puuvillarättejä

Kurssin hintaan sisältyvät öljyvärit ja maalausnesteet. Tarkemman kuvauksen tarvittavista välineistä saat ilmoittautumisen jälkeen.

Kurssin aikana voit säilyttää teostasi ateljeen varastossa (max koko 50x40cm).


 

Kurssin tavoitteet

  • antaa oppilaalle hyvä tuntuma öljyvärityöskentelyyn

  • pohtia hyvän muotokuvan elementtejä

  • ohjeistaa oppilasta alusta alkaen, miten muotokuva tehdään onnistuneesti

  • Käydä käytännössä läpi värioppia ja värien sekoittamista - miten saat juuri oikean sävyisen ihonvärin

  • Jokaisella maalarilla on oma tyyli, jota kurssilla korostetaan eikä tukahduteta

 

Emmin kurssin jälkeen osaan maalata aivan eri tavoin kuin koskaan ennen. Ainoa asia joka harmittaa on se, että en mennyt kurssille aikaisemmin.
— Marjaleena Erkkilä
ateljeeoppilaat.jpg
Olen kokenut että opettajani on antanut minulle hyviä uusia vinkkejä sekä tekniikoita maalaamiseen. Hänellä on hyvin tarkka silmä näkemään maalattavaa kohdetta. Opetus on ollut tarkkaa ja intensiivistä.
— Tuula Pajala

Opettajan, Emmi Mustosen, muotokuvamaalaus.

Opetus järjestetään Emmi Mustosen ateljeella Takahuhdin Taidekeskuksessa.

Opetus järjestetään Emmi Mustosen ateljeella Takahuhdin Taidekeskuksessa.

Opettajan muotokuvamaalauksia

KURSSILLE ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua kurssille alla olevasta virheästä painikkeesta, josta pääset ostamaan kurssin (jos painike ei näy, päivitä sivu). Kurssille ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta. Pidäthän siis huolen, että pääset kurssille.

Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

MAKSUTAVAT: PAYPAL, PAYTRAIL (NETTIPANKIT) JA PAYTRAILIN LASKUNA OSAMAKSU

Kurssin voi myös maksaa osissa, valitsemalla maksutavaksi Paytrail ja lasku osamaksuna. Näin voit määritellä itse, missä ajassa maksat kurssimaksun.

Huom! Opetuksessa on mukana pieni ystävällinen koira.


Syksyn kurssi on täynnä. Ilmoittautuminen kevään muotokuvamaalauksen ryhmään avautuu syyskuun aikana. Tilaamalla uutiskirjeen sivun alaosasta saat tiedon kursseista heti ensimmäisten joukossa.